רוק מתקדם - מדריך עברי - חזרה לעמוד ראשי
המדריך העברי לרוק מתקדם - חדשות, ביקורות, להקות, מאמרים, ראיונות, ביוגרפיות - כל מה ש'פרוגרסיב'
סטיב האקט בישראל 2012 רוק מתקדם > אמנים ולהקות > סטיב האקט בישראל

סטיב האקט בישראל

גיטריסט להקת ג'נסיס לשעבר סיים ביקור מוצלח ראשון בישראל, אחרי הופעה אחת עם להקתו במסגרת פסטיבל המוסיקה 'העיר הלבנה' של תל אביב. הקהל היה אוהד מאוד, האקט היה נרגש ודיבר על האמונה בשלום ('גם אנחנו שלטנו על פליטים פעם'); ההופעה התקיימה במוצ''ש, 5 מאי (5/5/12), באולם 'האנגר 11' בנמל תל אביב. האקט נתן הופעה של שעה ו-40 דקות לערך. כצפוי, שילב האקט בין שני אלבומיו האחרונים, קלאסיקות ג'נסיס וחומרי סולו מהשנים 1975-1982. הייתם בהופעה? הוסיפו תגובה

הלכתם להופעה של סטיב האקט? שלחו לנו תמונות במייל והוסיפו תגובות למטה

עודכן: 6 מאי 2012
  • רשימת השירים: הסט-ליסט הישראלי היה כמעט זהה למצופה: 1/3 חומר סולו חדש של האקט, 1/3 חומר סולו ישן של האקט, ו-1/3 ג'נסיס מתקופת פיטר גבריאל. אחד השירים, 'צילו של הירופנט' (Shadow of the Hierophant), בוצע רק בחלקו (המחצית השנייה), כיוון שהזמרת אמנדה לימן לא הגיעה הנה.

הסט-ליסט של ההופעה הישראלית - סופי

  1. Loch Lomond
  2. Phoenix Flown
  3. Prairie Angel
  4. A Place Called Freedom
  5. Golden Age Of Steam
  6. Fire On The Moon
  7. Every Day
  8. Firth Of Fifth [Genesis]
  9. Serpentine Song
  10. Shadow Of The Hierophant (2nd bit)
  11. Rainbows (Acoustic)
  12. Horizons
  13. Fly on a Windshield
  14. Sleepers
  15. Los Endos [Genesis]
    ---------

    שני הדרנים
  16. Watcher Of The Skies [Genesis]
  17. Spectral Mornings






הסט-ליסט המודפס - אמיתי

הסט-ליסט הישראלי של סטיב האקט
אחד מטכנאי הבמה של האקט נתן את הסט-ליסט המודפס לאחד מן הנוכחים בקהל, אחרי ההופעה. צילום: אורי ברייטמן


  • ביקורת (אורי ברייטמן): מבחינת האקט, זו היתה הופעה סטנדרטית למדי. רשימת השירים היתה צפויה למי שעשה שיעורי-בית, צפה בדיוידי של האקט או נכח בהופעה קודמת מהשנתיים האחרונות. ההופעה בתל-אביב היתה פחות טובה מזו שתועד בדיוידי 'פייר אנד אייס' (Fire and Ice) בלונדון, 30 בנובמבר 2010. אפשר היה להבחין בפלייבקים בחלק ניכר מהשירים, גם של האקט (שכנראה מתקשה לשיר) וגם של הזמרת אמנדה לימן (שלא היתה). לאורך המופע, 'תיגבורים' ווקאליים נוגנו ישירות מן המחשב. הפלייבק העצים לעיתים את האפקט של המוסיקה, אבל גם פגע באמינותו של האקט כמוסיקאי שמסוגל לשיר בפני קהל.

    למרות הפלייבקים והסט-ליסט הצפוי, תגובת הקהל הישראלי היתה מצוינת, במיוחד בקטעים של ג'נסיס. שיא המופע היה פירת' אוף פיפת', קלאסיקה ג'נסיסאית בביצוע טוב. מחיאות הכפיים היו מכובדות, והאקט לא הסתיר את שביעות רצונו מן הקבלה החיובית. הקהל גם עמד על רגליו כדי לבקש הדרנים. בלוטות הנוסטלגיה עבדו היטב על חובבי ג'נסיס מפעם, ובעיקרו היה זה מופע נוסטלגי. רוב הקהל היה גברי ומבוגר (מעל 40), אך נרשמו כמה בני-נוער פה ושם.

    המתופף גארי או'טול פישל מעט בהדרן הראשון (Watcher), ונראה שאיבד את קולו במהלך הערב. גם הקלידן רוג'ר קינג לא הצליח לסיים כהלכה את קטע הפתיחה לפירת' אוף פיפת' של ג'נסיס, בגלל מורכבותו (טוני באנקס עצמו מיעט לנגן את המבוא, מאותה סיבה). אבל בסך הכל, היו הביצועים של כל חברי הלהקה, שהיו לבושים בשחור מכף רגל ועד ראש, מצוינים. הבסיסט לי פומרוי הביא איתו גיטרת 'ריקנבקר' כדי לשחזר את צליל שנות השבעים.

    לפני ההדרן השני והאחרון, הוסיף האקט כמה מילים על המצב הפוליטי בישראל. הוא אמר שהשלום הוא אפשרי, אם מאמינים בו עמוק בלב. לאחר מכן, אמר משפט בריטי אופייני: "גם אנחנו שלטנו על פליטים פעם" (הוא התכוון למנדט הבריטי; מסתבר שאביו שירת כפלשתינה בחייל). לאחר המופע נפגש האקט עם מעריצים מחוץ להאנגר, חתם על תקליטי ויניל ישנים בנימוס רב, נכנס לרכב ההסעה הצנוע של ההפקה, וחזר למלונו עם אשתו ג'ו והצוות הקטן. מתי נראה אותו כאן שוב?


  • תמונות נבחרות מההופעה

    סטיב האקט בתל אביב, 5/5/12, צילום: אורי ברייטמן

    סטיב האקט בתל אביב, 5/5/12, צילום: אורי ברייטמן

    סטיב האקט בתל אביב. צילום: דני קשת
    גרי או'וטול מלהטט בין התיפוף והשירה בו-זמנית, האנגר 11; צילום: דני קשת (תמונות נוספות...)


    חברי הלהקה בסיום המופע; מימין לשמאל: גארי או'טול (תופים), לי פומרוי (בס), סטיב האקט (גיטרות), רוג'ר קינג (קלידים), רוב טאונסנד (כלי נשיפה). צילום: אורי ברייטמן


    האקט נפגש עם מעריצים וחותם על אלבומים ביציאה האחורית של האנגר 11, לאחר ההופעה בתל אביב. צילום: אורי ברייטמן


    צילום מאת שמגר בן חמא; תמונות נוספות של האקט...


    הקלידן רוג'ר קינג; צילום מאת אהרון מיקל; גלריה שלמה בפייסבוק


    האקט מהורהר על גיטרה קלאסית; צילום מאת אהרון מיקל; גלריה שלמה בפייסבוק



  • יש לכם תמונות מההופעה? שלחו למייל ותקבלו קרדיט: uribreitman@gmail.com


  • כרטיסים: המחירים היו 250-380 שקלים, לפי מיקום הכיסא באולם האנגר 11 (נמל תל אביב). המכירה החלה ב-13/3/12 דרך אתר משרד הכרטיסים האלקטרוני e-tickets. מכירת הכרטיסים טובה, ורוב המקומות הטובים כבר נתפסו. פתיחת דלתות באולם: 21:00. תחילת מופע: 22:00.


  • אישור בלוח ההופעות הרשמי: בתחילת חודש מרץ, פירסם האקט באתרו הרשמי ידיעה חדשותית קצרה על ההופעה בישראל. האקט ציין כי הזמרת הקבועה בהרכב, אמנדה לימן, לא תוכל להשתתף במופע (אמנדה מנגנת גם על גיטרה חשמלית).

    לוח ההופעות הרשמי של סטיב האקט, באתר הרשמי של האקט


  • משך ההופעה (בפועל): קצת יותר משעה וחצי, מהשעה 22:25 עד אחרי חצות בדיוק. האקט נתן 2 הדרנים.


  • הפקה: שיתוף פעולה בין ICP Concerts של ליאור קמלי, המפיק זאב אייזיק, עיריית תל אביב-יפו ומשרד התיירות. מפיקה בפועל: מאיה הורביץ.


  • Beyond the Shrouded Horizon האלבום האחרון: סיבוב ההופעות של האקט מתמקד באלבומו האחרון, העונה לשם 'ביונד דה שראודד הורייזון' (Beyond the Shrouded Horizon), שיצא ב-2011. כמו כן, ישלב המופע גם שירים ספורים מן האלבום שקדם לו (Out of the Tunnel's Mouth) משנת 2009. כדאי לבדוק את הדיוידי החדש של האקט, 'פייר אנד אייס' (Fire & Ice) שיצא לאחרונה ומתעד הופעה בלונדון באורך שעתיים וחצי. כמו כן אפשר להאזין ל-'לייב ריילס' (Live Rails), אלבום-הופעה שיצא ב-2010 עם רשימת שירים שונה. לכן, למרות הטירחה, כדאי להתעדכן באלבומיו של האקט מ-3 השנים האחרונות.
    כצפוי, המופע הציג בין השאר כמה קלאסיקות של ג'נסיס משנות ה-70 (התקופה בה האקט היה חבר בלהקה), וחומרים מוקדמים מקריירת הסולו של האקט, מן השנים 1975-1981.


  • חברי הלהקה של סטיב האקט:
    • סטיב האקט - גיטרה, שירה
    • רוג'ר קינג - קלידים
    • לי פומרוי - בס, שירה
    • רוב טאונסנד - כלי נשיפה, שירה
    • גארי או'טול - תופים, שירה

    • אמנדה לימן, זמרת ונגנית גיטרה, לא יכלה להשתתף בהופעה בתל אביב. זה היה חבל, כי היא תורמת לכמה קטעים חשובים בהופעה.


    סטיב האקט
    סטיב האקט, כיום (תמונת פרומו)


  • ביוגרפיה מקוצרת: הגיטריסט סטיב האקט, יליד לונדון 1950, הצטרף ללהקת ג'נסיס בדצמבר 1970. הוא השתתף באלבומיה החשובים ביותר מהתקופה הפרוגרסיבית, ועזב שנתיים אחרי פיטר גבריאל, ב-1977. כבר ב-1975 הספיק להקליט אלבום סולו ראשון, שזכה לשבחים. ב-1979 הקליט את האלבום 'ספקרטל מורנינגז', שגם הוא קיבל ביקורות טובות. עד היום הספיק להקליט לפחות 23 אלבומי אולפן, והוציא לאור מגוון רחב של אלבומים בהופעה חיה, כולל סרטי דיוידי - האחרון שבהם יצא ב-2011.

    סגנון הנגינה הייחודי של האקט על הגיטרה החשמית, והטכניקות החדשניות שפיתח כבר בתחילת שנות ה-70, הקנו לו מקום של כבוד בקהילת הגיטריסטים העולמית. ההשפעות המוזיקליות החזקות ביותר עליו הן אריק סאטי, אלבינוני ובאך. האקט הוא חבר ג'נסיס היחיד שהמשיך לפתח את הנטייה הפרוגרסיבית שלו, והמשיך לחדש ולהפתיע כמעט בכל אלבום. היצירות שלו משלבות בין מוסיקה קלאסית ורוק בצורה אלגנטית, יצירתית ואצילית. מבחינה אמנותית, הוא מעולם לא התמסחר, מכר את נשמתו לעולם הפופ או השתתף באלבומיה הפשטניים של ג'נסיס עם קולינס החל משנות ה-80.

    דרך טובה להתכונן להופעה בתל אביב ב-5/5/12, היתה להשיג את האלבום החי של האקט 'לייב ריילס' (Live Rails) שיצא לאור ב-2010; כמו כן, היה כדאי להשיג את אלבומו האחרון של האקט, כיוון שלהאקט היה אינטרס ברור לקדם אותו באמצעות שילוב כמה שירים ממנו, בעיקר בתחילת המופע.

    האקט התראיין ב-23/4/12 לאור ברנע מ-ynet ואמר, בין השאר, שלהקת ג'נסיס לא תתאחד בעתיד: "זה מאוד לא סביר שמתישהו אנחנו נתאחד ונעבוד יחד שוב. זו חבורה שבה כל אחד מהחברים בה היה הקפטן של הספינה וזה יהיה די קשה לכל אחד לחזור ולהיות אחד מהצוות. זה כמו לבקש מכולם לחזור יחד לבית ספר. זה מאוד קשה כשכולם כבר התבגרו מזמן וגם בנפרד אחד מהשני".

    האקט הציג דווקא גישה הפוכה בראיון לחן רותם ב'עכבר העיר': שם דווקא אמר לגבי איחוד ג'נסיס שהוא "בכל מקרה לא פוסל את זה בעתיד....אם תבוא הצעה, אני תמיד פתוח לעניין'". לגבי ביצוע חומרים של ג'נסיס בהופעות, אמר האקט באותו ראיון ש"אני תמיד מבצע בהופעות קטעים של ג'נסיס שהייתי שותף בכתיבתם. זה בהחלט חלק בהיסטוריה שלי ואני לא מנסה להסתיר את זה. להפך, זה מקור להנאה שהייתי חלק מזה. וגם הנאה למעריצים". לראיון המלא של חן רותם עם סטיב האקט...

    הורידו את הראיון המלא שעשה חן רותם בטלפון עם סטיב האקט (17 דקות) בפורמט mp3.

    בראיון לגלי צה''ל (הכתב הראל שולוביץ), חשף האקט כי "חלק ממשפחתי בעבר הרחוק נאלץ להימלט מפוגרומים בפולין לפני שהתמקם בלונדון, כך שיש לי צד יהודי במשפחה. אבי בעצמו גוייס לצבא לאחר מלחמת העולם השנייה ונשלח לפלשתינה בגיל 18 בנסיון לשמור על שלום ושקט בין הצדדים. כולנו הרי היינו פליטים בנקודה מסויימת בעברנו, והמסר בעיניי נשאר זהה משנות השישים ועד היום: אהבה ושלום".

    ראובן בדרך פירסם ביקורת לאחר המופע ב-mynet, שם בין השאר כתב: "למתופף אין את הקול של פיל קולינס ובוודאי לא את זה של פיטר גבריאל; אבל בתנאים הקיימים, זה הכי קרוב לג'נסיס שאפשר לקבל והקהל נותן בחזרה".

    ניתן גם לשמוע ראיון רדיופוני שהוקלט ברשת ב' עם האקט, במסגרת כתבה שכתב אלי לפיד במאקו.



  • התגובות שלכם: מה יש לכם לומר על ההופעה של סטיב האקט בתל אביב?

  • תגובות ישנות על סטיב האקט



    קישורים נוספים

    סטיב האקט, 1972

    אודות האתר / עמוד ראשי / חדשות ואירועים / ביקורות אלבומים / להקות ואמנים / הספר

    Email: uribreitman@gmail.com

    Mitkadem.co.il