רוק מתקדם - מדריך עברי - חזרה לעמוד ראשי
המדריך העברי לרוק מתקדם - חדשות, ביקורות, להקות, מאמרים, ראיונות, ביוגרפיות - כל מה ש'פרוגרסיב'
רוק מתקדם > חדשות ואירועים > ג'טרו טאל בישראל 2016

לוגו להקת ג'טרו טאל להקת ג'טרו טאל בישראל 2016

ג'טרו טאל: אופרת הרוק

Jethro Tull: The Rock Opera

24, 25, 26 ו-27 בפברואר

עודכן: 28 פברואר 2016

הייתם באחת ההופעות? ספרו לנו איך היה בתגובות למטה. שלוש הופעות בתל-אביב, ואחת אחרונה בחיפה - איאן אנדרסון הביא איתו לישראל את חבורת הנגנים הוותיקה שלו למופע חדש. ההפקה מתיימרת להיות אופרת-רוק סביב דמותו ההיסטורית של ג'טרו טאל, חקלאי וממציא מן המאה ה-18. בפועל, זה רק אוסף אקראי של שירים. כך פתר לעצמו אנדרסון את הבעיה המשפטית שמנעה ממנו בשנים האחרונות להשתמש בשם המסחרי "ג'טרו טאל" כמותג-משיכה בפוסטרים ונקודות מכירה.

ביקורת מופע - אורי ברייטמן (היכל התרבות, 24/2):

הקהל הישראלי הפגין אמש סלחנות רבה כלפי איאן אנדרסון הקשיש. הוא שיתף פעולה עם המופע הבעייתי הזה, למרות ביצועיו הקוליים הצולעים של הסולן. אנדרסון זייף, התנשף, פיספס שורות ובקושי הגיע לתווים הגבוהים. הוא גם לא אמר 'שלום תל אביב' או דיבר עם הנוכחים בשום צורה. אבל הקהל התנחם בסולואים המצוינים שלו על חליל הצד, התאורה המוצלחת, האקוסטיקה המושלמת של היכל התרבות המשופץ, והלהקה של אנדרסון שניגנה יפה ומדויק, אך בלי כריזמה או תנועה בימתית.

הצופים, המבוגרים ברובם הגדול, התלהבו משיחזור נוסטלגי של להיטי שנות ה-70, אך לא קיבלו בברכה את השירים הפחות-ידועים של אנדרסון. גם קונספט 'אופרת הרוק' על החקלאי ג'טרו טאל היה מופרך, ונראה שרוב הצופים היו מעדיפים להתמקד ביצירות הקלאסיות. שיא האירוע היה לוקומוטיב ברת', 'שיר הקטרים' של ג'טרו טאל, שהקפיץ את ההיכל, עד גבול מסוים.

צריך להדגיש: איאן לא יכול לשיר כמו שצריך מאז 1984, אבל בשנים האחרונות המצב כבר הפך בלתי נסבל; זאת, למשל, בניגוד לזמרת הבריטית אנני הסלאם, שהופיעה כאן עם להקת 'רנסאנס' בסוף אפריל 2015, והפגינה כושר ווקאלי מעולה. למרבה המזל, המופע של אנדרסון כבר לא תלוי לחלוטין במיתרי הקול שלו, והוא זכה למחיאות כפיים נדיבות בשם זיכרונות הילדות של הקהל, מפעל חייו של האמן, ולא פחות חשוב - הנכונות שלו להופיע אצלנו גם בעידן החרם הבינלאומי ותנועת ה-BDS.


ג'טרו טאל בהיכל התרבות, 24 פברואר 2016, צילום: אורי ברייטמן
ג'טרו טאל בהיכל התרבות, 24 פברואר 2016, צילום: אורי ברייטמן


ביקורת עיתונאית - שי להב ('כנס תמיכה בגורו מזדקן', Ynet, היכל התרבות, 24/2):

"הקהל, עושה רושם, סולח על הכל. וככל שאנדרסון מתקשה, כך הוא מריע יותר. בסיום ההופעה, עם requiem היפהפה, כולם על הרגליים, מוחאים כפיים בהתרגשות גדולה. ואז אני מבין. זאת בכלל לא הופעה, אלא כנס תמיכה של מאמינים אדוקים, שבאו לחזק את ידי הגורו המוזיקלי שלהם שנמצא בדמדומי הקריירה. מוזיקאי שהם חייבים לו כל כך הרבה, ושייתכן שכבר לא יראו אותו שר לעולם".


הגיטריסט הוותיק מרטין באר כבר מזמן לא מנגן עם אנדרסון, והשניים למעשה מסוכסכים. גם דואן פרי, המתופף של ג'טרו טאל מאז 1984, נאלץ לעזוב את ההרכב ב-2011, בעקבות דרישתו של אנדרסון. הלהקה הנוכחית היא בעצם רק שילוב של אנדרסון הקשיש, נגנים שכירים וזמרים וירטואליים מתחלפים. הזמרים מופיעים על גבי סרטוני וידאו המוקרנים על מסך גדול, המוצב מאחורי הלהקה לאורך כל המופע.

אזהרה לקוני הכרטיסים: קולו של איאן אנדרסון כבר בוגד בו בשנים האחרונות. מי שמצפה לביצועים קוליים ברמה של שנות ה-70, ה-80 או ה-90 צפוי להתאכזב מרה. כדי להתגבר על מגבלות הזיקנה, מסתייע אנדרסון בזמרים וירטואליים המופיעים על המסך שמאחוריו - למשל, רייאן אודונל, זמר צעיר בעל קול דומה לשל איאן. מייסד הלהקה אמנם מנגן נפלא על חליל-הצד שלו, ועדיין מתנועע יפה על הבמה יחסית לגילו המתקדם; אך אנדרסון מתקשה מאוד לשיר כיום, מחטיא את הצלילים הגבוהים, מתקשה לנשום בכמה קטעים, ומזייף לא מעט.

על בעיות השירה של איאן אנדרסון, אמר מרטין באר, הגיטריסט של ג'טרו טאל:
"מבחינה ווקאלית, איאן לא יכול להגיע לשם יותר. הוא רק יכול להתמקד בנגינת חליל...זה דבר נורא. היה לו קול כל כך טוב. זה לא דבר נחמד, כשזה קורה לך. זה משהו שהוא צריך להתמודד איתו...זו טרגדיה"
מכיוון שמדובר במופע חורפי, כל ההופעות התקיימו בהיכלים סגורים: הלהקה של איאן אנדרסון הופיעה בהצלחה שלוש פעמים בהיכל התרבות בתל אביב: ביום רביעי (24/02/16), חמישי (25/02/16) ושישי (26/02/16), ובאודיטוריום חיפה (מרכז רפפורט) למחרת (27/02/16) במוצ"ש.

מחירי הכרטיסים באתר Eventim החלו ב-134 שקלים (קיימת הטבה לחברי אתר איבנטים) והסתיימו באיזור ה-500 שקלים, לפי טיב המיקום. להופעה בחיפה ניתן היה לרכוש כרטיסים בקופת בראבו. הנחות מיוחדות: לשכת עורכי הדין - מחוז תל אביב (99 ש' לכרטיס ביציע; 199 לכרטיס באולם); אתר משרד הביטחון; היו הנחות גם במתחם הייטקזון (HiTechZone), לעובדי הייטק בלבד. כדאי להשיג את הכרטיסים המוזלים, שיכולים לרדת נמוך עד 85 ש', ולא להתפתות לשלם יותר מדי על ההופעה הבעייתיית הזו.

ג'טרו טאל להופעה אחת בישראל 2015

ההרכב הנוכחי

  • איאן אנדרסון - חליל-צד, שירה, מפוחית פה, גיטרה אקוסטית קטנה

  • ריאן אודונל - שירה וירטואלית (על מסך גדול)

  • ג'ון אוהרה - קלידים

  • דיויד גודייר - בס

  • פלוריאן אופאל - גיטרות חשמליות

  • סקוט האמונד - תופים וכלי הקשה

הופעת ג'טרו טאל - ריאן אודונול על המסך הגדול
הופעת ג'טרו טאל - האופרה (צולם: אוקטובר 2015)



רשימת השירים במופע - סט-ליסט קבוע בסיבוב זה

    מחצית ראשונה

  1. הבי הורסז (Heavy Horses)

  2. וויינד אפ (Wind Up)

  3. אקוואלנג (Aqualung)

  4. ווית' יו ד'ר טו הלפ מי (With You There to Help Me)

  5. באק טו דה פמילי (Back to the Family)

  6. פארם און דה פריוויי (Farm on the Freeway)

  7. פרוספרס פסצ'ר (Prosperous Pasture)

  8. פרוטס אוף פרנקנפילד (Fruits of Frankenfield)

  9. סונגס פרום דה ווד (Songs From the Wood)

  10. מחצית שנייה

  11. אנד דה וורלד פידס מי (And The World Feeds Me)

  12. ליבינג אין דה פאסט (Living in the Past)

  13. ג'ק אין דה גרין (Jack-in-the-Green)

  14. דה וויצ'ס פרומיס (The Witch's Promise)

  15. וות'רקוק (Weathercock)

  16. סטיק טוויסט באסט (Stick, Twist, Bust)

  17. צ'יפ דיי ריטרן (Cheap Day Return)

  18. א ניו דיי ייסטרדיי (A New Day Yesterday)

  19. דה טרנסטייל גייט (The Turnstile Gate)

  20. לוקומוטיב ברת' (Locomotive Breath)

  21. הדרן: רקוויאם ופוגה (Requiem and Fugue)


ב-10 באוגוסט 2016 חוגג איאן סקוט אנדרסון (כן, זה שמו המלא) את יום הולדתו ה-68. הוא נולד בסקוטלנד, ועבר ב-1959 עם משפחתו לעיר בלאקפול. כיום הוא חי עם אשתו, שונה לירויד (איתה התחתן ב-1976), בעיר וילטשיר, באנגליה.





ביקורים קודמים




התגובות שלכם: מה יש לכם לומר על הלהקה וההופעה?


אודות האתר / עמוד ראשי / חדשות ואירועים / ביקורות אלבומים / להקות ואמנים / הספר

Email: uribreitman@gmail.com

Mitkadem.co.il