רוק מתקדם - מדריך עברי - חזרה לעמוד ראשי
המדריך העברי לרוק מתקדם - חדשות, ביקורות, להקות, מאמרים, ראיונות, ביוגרפיות - כל מה ש'פרוגרסיב'
רוק מתקדם > חדשות ואירועים > אנימלז אז לידרז בישראל 2016

להקת אנימלז אז לידרז בישראל להקת אנימלז אז לידרז בישראל 2016

8 אוקטובר, תל אביב

Animals as Leaders in Tel Aviv, Israel

הופעה אחת במועדון האומן 17 בתל אביב

עודכן: 9 אוקטובר 2016

ביקורת מופע מאת ליאור שוורצמן

עשר נקודות ציון להופעה של אנימלס אס לידרס:

1. בשלושה השירים הראשונים הבלאנס לא היה מאוזן אך השתפר מאוד בהמשך.

2. מי שמתלונן על סאונד לא טוב כנראה לא שמע את חרפת הייקן-האוונה קלאב. בסה"כ הסאונד באומן 17 היה טוב ומספק.

3. מצד אחד, הופעה קצרה, שעה ו-10 דקות.

4. מצד שני, "כולה" שעה ו-10 דקות של נגני על, בקו התפר שבין "פששש...איזה קצב, תיאום וטכניקה", לבין "לא...זה לא אנושי מה שהולך פה!"

5. אנימלס אס לידרס ידועה בארסנל סגנונות מוסיקה (פיוז'ן, מטאל, פרוג, ג'אז) אשר נכנסים לקופסה מוסיקלית, ומתערבבים יחד.

6. נחשו מה? למרות סעיף 5 הטריו לא התבייש להצהיר כוונות כבר בפתיחה - הם ניגנו פרוג-מטאל לפנים - מזוקק, טהור ועוצמתי. שאר המרכיבים נזנחו הצידה.

7. מתופף הלהקה, מאט גרסטקה, צריך להיזהר עם הקצב ועוצמת מכונת התופים הבלתי אנושית הזאת -הוא עוד עלול לפתוח במלחמה.

8. טוסין אבאסי, גיטריסט הלהקה, אמר שהקהל הישראלי הוא אחד הטובים בעולם.

9. הקהל, שמילא את האומן 17, באמת שעודד יפה מאוד, הכיר את הקטעים והיה משולהב, כולל ריקוד פוגו קלאסי, טוב להוצאת אגרסיות במדינה האגרסיבית שלנו.

10. אנימלס אס לידרס באמת שנתנו הופעה לפנתיאון. מה שהטריו הזה מצליח להנפיק על הבמה, רוב להקות המטאל בהרכב מלא (סולן,גיטריסט,בסיסט, קלידן ומתופף), לא מגיעות ולו לחצי עוצמת הדיסטורשיין והצליל המלא שהגיעה אנימלס אס לידרס על הבמה בתל אביב.


להקת אנימלז אז לידרז האמריקנית, המונה 3 מוסיקאים וירטואוזים, הגיעה לישראל בפעם הראשונה. ההופעה התקיימה כמתוכנן במועדון האומן 17 בתל אביב, שכתובתו הוא רחוב אברבנל 88. המועדון שנבחר בתחילה היה הוואנה קלאב, אך המופע הועבר לאומן 17 במהלך ספטמבר.

הגיטריסט היוצא-דופן, טוסין אבאסי (Tosin Abasi), מוביל את הטריו הפרוגרסיב-מטאלי הזה, המאופיין בסגנון ד'גנט (Djent) הדורש מיומנות גבוהה על גיטרת 8 מיתרים חשמלית. השימוש בשמונה מיתרים במקום שישה, מאפשר לאבאסי לייצר אקורדים מורכבים יותר, לפתח ארפג'ים מורחבים, לשמש בסיסט של עצמו ולהיעזר בטכניקות 'טאפינג' שלא ניתן להשיג בעזרת גיטרה רגילה.

לצידו של אבאסי, שלימד את עצמו לנגן ובילה רק שנת לימודים אחת במכללה למוסיקה באטלנטה, הופיעו על הבמה בתל אביב גם הגיטריסט חביאר רייז (Javier Reyes) והמתופף מאט גארסטקה (Matt Garstka). הבחנתם נכון - אין בלהקה הקטנה הזו בסיסט במשרה מלאה (ובוודאי שאין קלידן), אז השלישייה עבדה קשה מאוד על הכלים שלה כל הערב.

הפקה ומכירת כרטיסים: פרוגסטייג'. לא מומלץ להזמין מראש בדרך כלל, אלא לרכוש אך ורק ביום המופע, בקופת האירוע. מחיר כרטיס במכירה מוקדמת הוא ₪249.

The Madness of Many
The Madness of Many
סיבוב ההופעות הנוכחי מגיע זמן קצר לפני שהלהקה תוציא את אלבומה החדש והרביעי, 'דה מאדנס אוף מני' (The Madness of Many), ב-11 בנובמבר. לפי הסט-ליסט מהופעות קודמות של AAL, ההרכב ביצע מספר יצירות מן האלבום הקודם (השלישי), דה ג'וי אוף מושן, ועוד קטעים ספורים מאלבום הבכורה מ-2009 והאלבום השני, 'ווייטלס' מ-2011.

קהל היעד של המופע הוא חובבי רוק אינסטרומנטלי, רוק גיטרות, פרוג-מטאל, פיוז'ן פרוגרסיבי, דג'נט ומוסיקה וירטואוזית. מכיוון שהמוסיקה היא אינסטרומנטלית לחלוטין, צפוי שקוני הכרטיסים יהיו אנשים שיודעים להעריך רמת נגינה גבוהה, שרדינג וחדשנות בעולם המטאל המודרני.


להקת אנימלס אס לידרס / אנימלז אז לידרז
אנימלז אז לידרז; במרכז: טוסין אבאסי; מימין: רייס (גיטרות); משמאל: גארטסקה (תופים)



רשימת השירים המשוערת במופע - סט-ליסט כמעט-קבוע בסיבוב זה

  1. תות' אנד קלו (Tooth and Claw)

  2. וויב אוף בייביז (Wave of Babies)

  3. טמפטינג טיים (Tempting Time)

  4. ליפיניקוט (Lippincott)

  5. קאסקייד (Ka$cade)

  6. נפל (Nephele)

  7. דה פרייס אוף אברית'ינג אנד דה ווליו אוף נאת'ינג (The Price of Everything and the Value of Nothing / Behaving Badly) / ביהייבינג באדלי (Behaving Badly)

  8. פיזיקל אדיוקיישן (Physical Education)

  9. ווייטלס (Weightless)

  10. מיינד-ספאן (Mind-Spun)

  11. דה ווייבן ווב (The Woven Web)

  12. קאפו (CAFO)




תיאור הלהקה והמוסיקה שלה, מתוך אחת מן הביקורות באתר זה:

אנימלז אז לידרז (בעלי חיים בתור מנהיגים) הוא פרוגרסיב מטאל אינסטרומנטלי כפי שהוא אמור להיות: קצבי, וירטואוזי, סוחף, קשוח, דינמי, מהיר אך מדויק, מלודי אך לא נמרח, יומרני אך אזין, חורך, בוער, שורף ובועט באלגנטיות, מצ'ואיסטי אך לא שיכור-כוח.

נעים להכיר: הגיטריסט טוסין אבאסי - עוד לא שמעתם דבר כזה. לאיש, המתגורר בעיר וושינגטון (הבירה), יש ככל הנראה 8 אצבעות בכל יד. לכן הוא מנגן בעיקר על גיטרות של 7 ו-8 מיתרים. סגנון הנגינה הטכני שלו מעורר תגובות של "לא יאומן שקיים אדם כזה" כמעט בכל מקום שבו הוא מופיע. אבל מעבר לוירטואוזיות על-טבעית גרידא, האלבום כולו נהנה ממלודיות מלוטשות, משקלים מאתגרים, הפקה מוסיקלית מדויקת ואיזון רגשי בין הקטעים.

הייחוד של אנימלז אז לידרז, פרויקט בהנהגתו של אבאסי, הוא המיזוג בין מלודיה וקצב. הרבה מאוד להקות בתחום המטאל הפרוגרסיבי יודעות לכתוב מלודיות טובות, אבל שוכחות בדרך עד כמה חשובה הקצביות הפנימית של המלודיה.

במילים אחרות, זה לא רק המתופף שאמור לדאוג לקצב, אלא המלודיה עצמה צריכה להיות קצבית. באלבום הזה, כל משפט מלודי הוא בעצמו חלק בלתי-נפרד מן המקצב. הגיטריסט מתופף על הגרזן שלו בשיטת ה'טאפינג' (Tapping), תוך כדי שהוא מפרק כל אקורד לארפג'יו (Arpeggio) מורחב. כאשר זה נעשה במהירות גבוהה, התוצאה הסופית היא הוריקן מוסיקלי.



שלושה אלבומים מומלצים של אנימלז אז לידרז

The Mountain
אלבום הבכורה
Animals as Leaders

2009
Weightless
ווייטלס
Weightless

2011
Visions
ג'וי אוף מושן
Joy of Motion

2014


הופעת אנימלז אז לידרס בישראל, 8 אוקטובר 2016






התגובות שלכם: מה יש לכם לומר על הלהקה וההופעה?


אודות האתר / עמוד ראשי / חדשות ואירועים / ביקורות אלבומים / להקות ואמנים / הספר

Email: uribreitman@gmail.com

Mitkadem.co.il